Se unge cu unt o forma mica (diametrul: 20 cm) cu pereti detasabili si se tapeteaza fundul si peretii cu doua straturi de hartie pentru copt. Se unge si hartia si se incinge cuptorul la 150gr..
Se freaca bine untul cu zaharul si se incorporeaza, pe rand, ouale, apoi nuca, stafidele si coaja confiata de portocala si lamaie.
Separat se amesteca faina cu praful de copt, se cern si se incorporeaza in compozitie alternativ cu laptele (o lingura cu lapte, una cu faina).
Se toarna aluatul in forma, se netezeste, se face o mica adancitura la mijloc si de jur imprejurul formei se pun migdalele decojite, apasandu-le usor in aluat.
Se coace prajitura circa 3 ore si jumatate si se lasa in forma sa se raceasca.
Se scoate prajitura din forma, se indeparteaza hartia pentru copt si se tine doua zile intr-o cutie inchisa ermetic, dupa care se serveste.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii