autor:

Elena-Ramona

» » Dulciuri diverse

Prajitura cu smantana si scortisoara

Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 decembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena-Ramona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 decembrie 2010

Ingrediente
Pentru aluat:, 100 g unt, 190 g zahar, 2 oua, 1 lingurita esenta de vanilie, 250 g smantana, 200 g faina, 1 plic praf de copt, , Pentru umplutura si topping:, 70 g zahar brun, 2 linguri faina, 1 lingura scortisoara, 100 g unt, 2 linguri unt topit

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Bati untul cu zaharul, adaugi ouale unul cate unul, apoi vanilia si smantana si amesteci bine. Intr-un vas, amesteci faina cu praful de copt si un praf de sare, apoi adaugi amestecul in compozitia cu smantana si amesteci.

Intr-un vas amesteci toate ingredientele pentru umplutura si topping.

Intr-o tava mai mica pui jumatate din cantitatea de aluat. Presari deasupra jumatate din umplutura, apoi repeti operatiunea inca o data.

Dai totul la cuptor 50-60 de minute, la 180 de grade, pana cand va trece testul scobitorii. O poti decora cu frisca sau o poti servi simpla.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu smantana si scortisoara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura turnata cu mere

Prajitura turnata cu mere

Merele curatate se dau prin razatoarea mare. Se amesteca ingredientele uscate faina, grisul, praful

2 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu brinza

Cornulete cu brinza

Intr-un bol se amesteca brinza cu margarina moale se adauga oul praful de copt si faina si se framinta

15 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Crina_fitzoasa_ta (Bucatar) , 19 martie 2015

    E buna ba da e mai buna cand stai la zlobozia cand te penseaza mami pwp

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

    Foarte aromata si aspectuoasa!*****

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 decembrie 2010

    Foarte aromata si aspectuoasa!*****

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 190 g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 250 g smantana
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutura si topping:
  • 70 g zahar brun
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura scortisoara
  • 100 g unt
  • 2 linguri unt topit

Raporteaza reteta

Retete
de Elena-Ramona
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tort parfais

Tort parfais

Freci untul cu zaharul bine de tot, adaugi galbenusurile, cacaua si albusurile batute spuma. Ungi

2 voturi    1 comentariu
1h
Torturi
Fantezie cu ciocolata

Fantezie cu ciocolata

Pui 200 ml frisca pe foc, adaugi ciocolata rasa, 100 g zahar si amesteci pana se omogenizeaza. Dai

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Crina_fitzoasa_ta (Bucatar)

E buna ba da e mai buna cand stai la zlobozia cand te penseaza mami pwp

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise si iaurt