Prajitura cu rodie

Se prepara blatul, mixand albusurile separat, cu un praf de sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu rodie

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 200 g miez de nuca fin maruntit
  • un praf de sare
  • esenta
  • 30 ml ulei
  • Umplutura:
  • 200 g frisca lichida
  • 1 lingura smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • sirop de rodie
  • 1 plic de gelatina (10 g)
  • jeleul:
  • suc proaspat de rodie (din 3 rodii)
  • 1 plic de jelle tort
  • decor (optional)
  • frisca si fructe de rodie

Mod de preparare

Se prepara blatul, mixand albusurile separat, cu un praf de sare, pana se spumeaza, apoi adaugam zaharul turnat in ploaie si mixam pana se intareste ca o bezea. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in albusul spuma, se adauga esenta, faina si 3 linguri de miez de nuca, fin maruntit. Se omogenizeaza totul si se pune in tava tapetata cu hartie pentru copt, se presara deasupra miezul de muca ramas si se da 15 minute la cuptor, pana se rumeneste frumos. Se scoate blatul cald de pe hartie cu lama unui cutit, se lasa sa se raceasca, apoi se taie in 2 jumatati egale.

Preparam sucul praoaspat din 3 rodii marii pe care le spargem si curatam miezul rosul, indepartand resturile ramase. Fructele rosii se dau la blender, apoi se scurg bine prin sita, astfel ramanand numai suc proaspat.

Preparam crema, mixand frisca cu zaharul vanilat si smanatana pana se intaresc, apoi adaugam dupa gustul nostru cat suc de rodie dorim, amestecand continuu. Se hidrataeaza gelatina in 100 ml apa rece, apoi o topim la bain marie,fara a o fierbe si, cand se topeste, o adaugam in fir subtire in crema de frisca.

Se asaza o parte din blat, intr-o tavita mai inalta, de dimensiunea blatutui si turnam crema de frisca, o nivelam uniform si apoi venim deasupra cu cea de a 2 a parte de blat, presand usor cu mana.

Se prepara jeleul, fierband sucul de rodie ramas, in care am dizolvat plicul de tort jelle. Amestecam in continuu, iar cand da in primul clocot, se ia de pe foc si turnam deasupra blatului, de la centru spre margini. Se da cel putin 3 ore la frigider, dar de preferat, se lasa peste noapte sa se inchege bine. Se taie in cubulete potrivit de mari pe care le decoram cu frisca si fructe de rodie!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise