Se cerne faina intr-un castron si se face o gropita la mijloc in care se pune drojdia sfaramata si dizolvata in 2 linguri de lapte caldut. Se adauga zaharul si putina faina si se framanta aluatul care se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca 20 de minute la caldura.
Se incalzeste untul si restul de lapte, se incorporeaza in aluat impreuna cu galbenusul si sarea si se lasa aluatul sa dospeasca inca o jumatate de ora. ¸ Se spala prunele, se rup in doua si se scot samburii.
Se mai framanta o data aluatul si se intinde pe planseta infainata, pana ce ajunge de marimea unei forme de tarta (diametrul: 30 cm). Se imbraca cu aluat fundul si marginile formei unse, se inteapa cu o furculita, se acopera si se lasa sa mai creasca alte 10 minute.
Se framanta ingredientele pentru razatura. Se pun peste aluat piscoturile sfaramate, prunele si deasupra aluatul de razatura dat pe razatoarea mare.
Se da prajitura la cuptor si se coace 35-40 de minute la 200 grade C, pana ce se rumeneste frumos.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii