Prajitura cu prune si razatura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat - 250 g faina, 1/2 cub drojdie proaspata, 1/8 l lapte, 3 linguri zahar, 70 g unt, 1 galbenus, 1 varf de cutit sare. Pentru razatura - 125 g unt moale, 180 g faina, 100 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lingurita scortisoara, 2 linguri migdale tocate. Pentru umplutura - 1,250 kg prune, 25 g piscoturi.
  • (pentru 12 bucati)

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un castron si se face o gropita la mijloc in care se pune drojdia sfaramata si dizolvata in 2 linguri de lapte caldut. Se adauga zaharul si putina faina si se framanta aluatul care se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca 20 de minute la caldura.

Se incalzeste untul si restul de lapte, se incorporeaza in aluat impreuna cu galbenusul si sarea si se lasa aluatul sa dospeasca inca o jumatate de ora. ¸ Se spala prunele, se rup in doua si se scot samburii.

Se mai framanta o data aluatul si se intinde pe planseta infainata, pana ce ajunge de marimea unei forme de tarta (diametrul: 30 cm). Se imbraca cu aluat fundul si marginile formei unse, se inteapa cu o furculita, se acopera si se lasa sa mai creasca alte 10 minute.

Se framanta ingredientele pentru razatura. Se pun peste aluat piscoturile sfaramate, prunele si deasupra aluatul de razatura dat pe razatoarea mare.

Se da prajitura la cuptor si se coace 35-40 de minute la 200 grade C, pana ce se rumeneste frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise