Taiem prunele si le punem la macerat cu armagnac timp de 30 de min
Rupem ciocolata bucati si impreuna cu cafeaua o punem la topit la baie marina.dam deoparte si adaugam cate putin untul taiat bucati.
Batem spuma galbenusurile cu zahar,adaugam ciocolata topita amestecata cu unt,prunele cu armagnac si amidonul.la urma adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam incet de jos in sus.
Punem in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pt cca 50 de minute.lasam la racit.
Pt glazura: rupem ciocolata si o topim la baie marina.adaugam untul bucati,amestecam si dam deoparte.Punem cate putin zahar pudra cernut si armagnacul (reteta prevede 100 de grame de zahar pudra,eu am pus maxim 50 de grame si cred ca merge f bine si fara).Imbracam prajitura in glazura.
Pt decor:caramelizam zaharul ,dam deoparte de pe foc si trecem prin el miezul de nuca pe care il scoatem apoi pe o hartie de copt unsa cu putin ulei.
Ornam prajitura cu nucile caramelizate si felii de pruna.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii