Taiem prunele si le punem la macerat cu armagnac timp de 30 de min
Rupem ciocolata bucati si impreuna cu cafeaua o punem la topit la baie marina.dam deoparte si adaugam cate putin untul taiat bucati.
Batem spuma galbenusurile cu zahar,adaugam ciocolata topita amestecata cu unt,prunele cu armagnac si amidonul.la urma adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam incet de jos in sus.
Punem in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pt cca 50 de minute.lasam la racit.
Pt glazura: rupem ciocolata si o topim la baie marina.adaugam untul bucati,amestecam si dam deoparte.Punem cate putin zahar pudra cernut si armagnacul (reteta prevede 100 de grame de zahar pudra,eu am pus maxim 50 de grame si cred ca merge f bine si fara).Imbracam prajitura in glazura.
Pt decor:caramelizam zaharul ,dam deoparte de pe foc si trecem prin el miezul de nuca pe care il scoatem apoi pe o hartie de copt unsa cu putin ulei.
Ornam prajitura cu nucile caramelizate si felii de pruna.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii