Prajitura cu prune rasfatate

Este toamna, anotimpul rasfatului culinar.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu prune rasfatate

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 g +50 g zahar brun
  • 100 g amidon
  • 200 g faina
  • 150 g margarina
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 300 g prune
  • 1 lgt scortisoara
  • zahar pudra

Mod de preparare

Este toamna, anotimpul rasfatului culinar. Sunt pline gradinile si livezile de culori si arome care de-abia asteapta sa fie rasfatate in preparate.

De ce "prune rasfatate"? Surpriza...

Prunele le speli, le desfaci de sambure si le tai in sferturi. Le asezi pe o farfurie si le rasfeti cu zahar brun si scortisoara. Le lasi asa pana cand ai nevoie de ele.

Pornesti cuptorul. Nu radeti, eu am patit-o!

Asezi hartia de copt in tava.

Bati ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare pana cand devin spumoase.

Adaugi margarina putin cate putin, apoi laptele, mixand in continuare.

Opresti mixerul si adaugi amestecul de faina si amidon, treptat, amestecand usor cu o lingura de lemn.

Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie si omogenizezi.

Torni compozitia in tava si asezi bucatile de prune , cat mai uniform.

Dai tava la cuptor pentru 40 de minute. Pentru mai multa siguranta, verifici cu scobitoarea.

Cand este gata presari zaharul pudra si lasi sa se raceasca in tava.

Servesti prajitura taiata cubulete , nu inainte de a presara putin praf magic de iubire.

Tips& Tricks: rasfatul prunelor le da o savoare aparte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise