Este toamna, anotimpul rasfatului culinar.
Este toamna, anotimpul rasfatului culinar. Sunt pline gradinile si livezile de culori si arome care de-abia asteapta sa fie rasfatate in preparate.
De ce "prune rasfatate"? Surpriza...
Prunele le speli, le desfaci de sambure si le tai in sferturi. Le asezi pe o farfurie si le rasfeti cu zahar brun si scortisoara. Le lasi asa pana cand ai nevoie de ele.
Pornesti cuptorul. Nu radeti, eu am patit-o!
Asezi hartia de copt in tava.
Bati ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare pana cand devin spumoase.
Adaugi margarina putin cate putin, apoi laptele, mixand in continuare.
Opresti mixerul si adaugi amestecul de faina si amidon, treptat, amestecand usor cu o lingura de lemn.
Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie si omogenizezi.
Torni compozitia in tava si asezi bucatile de prune , cat mai uniform.
Dai tava la cuptor pentru 40 de minute. Pentru mai multa siguranta, verifici cu scobitoarea.
Cand este gata presari zaharul pudra si lasi sa se raceasca in tava.
Servesti prajitura taiata cubulete , nu inainte de a presara putin praf magic de iubire.
Tips& Tricks: rasfatul prunelor le da o savoare aparte.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii