Prajitura cu prune rasfatate

Este toamna, anotimpul rasfatului culinar.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu prune rasfatate

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 g +50 g zahar brun
  • 100 g amidon
  • 200 g faina
  • 150 g margarina
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • 300 g prune
  • 1 lgt scortisoara
  • zahar pudra

Mod de preparare

Este toamna, anotimpul rasfatului culinar. Sunt pline gradinile si livezile de culori si arome care de-abia asteapta sa fie rasfatate in preparate.

De ce "prune rasfatate"? Surpriza...

Prunele le speli, le desfaci de sambure si le tai in sferturi. Le asezi pe o farfurie si le rasfeti cu zahar brun si scortisoara. Le lasi asa pana cand ai nevoie de ele.

Pornesti cuptorul. Nu radeti, eu am patit-o!

Asezi hartia de copt in tava.

Bati ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare pana cand devin spumoase.

Adaugi margarina putin cate putin, apoi laptele, mixand in continuare.

Opresti mixerul si adaugi amestecul de faina si amidon, treptat, amestecand usor cu o lingura de lemn.

Adaugi praful de copt stins cu zeama de lamaie si omogenizezi.

Torni compozitia in tava si asezi bucatile de prune , cat mai uniform.

Dai tava la cuptor pentru 40 de minute. Pentru mai multa siguranta, verifici cu scobitoarea.

Cand este gata presari zaharul pudra si lasi sa se raceasca in tava.

Servesti prajitura taiata cubulete , nu inainte de a presara putin praf magic de iubire.

Tips& Tricks: rasfatul prunelor le da o savoare aparte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise