Prajitura cu prune caramelizate si visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu prune caramelizate si visine

Ingrediente

  • Ingrediente pt o tava de 26 cm diametru:
  • 7-8 prune
  • 1 lingura de unt
  • 3 linguri de zahar pentru caramelizat
  • visine(optional)
  • Blat:
  • 3 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte caldut
  • 200 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf de cutit de sare

Mod de preparare

Prunele si visinele se spala bine si se curata de samburi.

Tapetam tava cu hartie de copt si unt, distribuim cele 3 linguri de zahar pe toata suprafata tavii si punem peste zahar prunele taiate felii.

Se da tava la cuptor la foc mic pana se pregateste compozitia de aluat.

Blatul:

Ouale se mixeaza cu zaharul timp de cateva minute.

Se adauga treptat laptele caldut si uleiul si se mixeaza.

Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie peste compozitia obtinuta.

Se adauga si sarea si se mixeaza la treapta cea mai mica pana ce se incorporeaza totul.

Se scoate tava din cuptor cu prunele caramelizate si se toarna peste ele compozitia de blat apoi din loc in loc se pun visine.

Se da tava la cuptor la foc mic pentru aprox 35-40 minute pana ce trece testul cu scobitoarea.

Cand este gata, se rastoarna pe un platou, se portioneaza si se servestee!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise