Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu 150 grame de zahar, 1 zahar vanilat. Se adauga 250 ml lapte, 100 ml ulei si se mesteca continuu. Se incorporeaza 300 grame faina amestecata cu un praf de copt.
Compozitia se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Prunele se taie in jumatati si se scot samburii. Se aseaza jumatatile de prune peste aluatul din tava. Se pun cu partea bombata in aluat. Deasupra se presara scotisoara. Si se da la cuptor.
Cand blatul e rumenit se scoate din cuptor si se intinde pe el bezeaua obtinuta din baterea celor 4 albusuri cu 200 de grame de zahar. Se mai da la cuptor cateva minute pana ce bezeaua e rumenita.
Se lasa sa se raceasca putin si se poate taia si servi.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii