Mai intai se spala prunele si se scot samburii, se pun intr-o strecuratoare, peste care se adauga 1 lingura cu zahar. Se lasa la scurs pana este gata aluatul.
Pregatirea aluatului:
Se pune margarina intr-un castron se adauga zaharul, vanilia si praful de sare si se amesteca cu mixerul pana devine o crema spumoasa si se topeste zaharul. Apoi se adauga pe rand cel 4 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt, iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma tare, amestecand usor de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie pergament, se toarna jumatate din compozitia de crema si se aseaza uniform jumatati de pruna pe toata suprafata. Apoi se toarna resul de crema iar deasupra se pun restul de prune. Se baga tava in cuptorul preincins, la temperatura de 160 g C, si se coace timp de 50 minute. Se scoate, si se lasa la racit in forma,apoi se transfera pe un platou.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii