autor:

LUBITA

» » Prajituri

Prajitura cu prune

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 octombrie 2013

Ingrediente
1kg de prune mari, 300g faina, 150g unt, 400g zahar pudra, 5 galbenusuri, 2 albusuri, 1lingurita scortisoara, 3 linguri smantana

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Prunele spalate, curatate de coaja (ca pe mere)si samburi, le punem intr-un vas,presaram 1lingura zahar, scortisoara, amestecam si lasam deoparte; facem o crema din unt moale, zahar, 3 galbenusuri, 2 linguri apa rece, apoi faina; framantam bine aluatul, formam o sfera iar dupa ce s-a odihnit 30min la frigider, intindem o foaie groasa de 1 deget, o punem in tava unsa,aplatizam foaia cu palmele,o ridicam putin si pe peretii tavei iar in mijloc punem prunele;batem bine albusurile cu un praf de sare, 3 linguri zahar pana rezulta o bezea; intr-un bol amestecam cele 2 galbenusuri ramase cu smantana apoi cu grija adaugam la bezea;rasturnam compozitia peste prune si lasam la cuptor 40-50 de minute. Servim pudrata cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Prajitura aceasta se poate face cu orice fruct doriti voi. Prunele le spalam si apoi le scoatem

2 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu prune

Prajitura cu prune

Jumatate din cantitatea de unt,zaharul brun si mierea se topesc intr-o forma rotunda,apoi se aseaza

3 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 17 comentarii

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 10 august 2020

    monique,da fara nici un afanator pentru ca nu este un aluat care sa creasca asemeni unor alte prajituri sau paine

  • monique , 08 august 2020

    Fara praf de copt sau alt afanator?

  • LUBITA

    LUBITA (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2014

    Criste Ionela Diana,nu-ti pot raspunde la intrebare pentru ca am ramas cu vechiul aragaz si tot ce coc,atunci cand necesita un timp mai mare,las cuptorul la temperatura mica

    • Criste Ionela Diana , 03 decembrie 2014

      la cate grade cuptoru?

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 10 noiembrie 2013

      Multumesc pentru aprecieri!!

    • Alexandra Mateescu , 09 noiembrie 2013

      la cate grade cuptoru?

    • Ana Cornea , 09 noiembrie 2013

      la cate grade cuptoru?

    • Mihalache Maria , 09 noiembrie 2013

      o prajitura tare buna de sezon!

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 30 octombrie 2013

      Multumesc Roxana,esti o scumpa!!

    • Elena Roxana , 29 octombrie 2013

      la cate grade cuptoru?

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 29 octombrie 2013

      ma bucur ca va place,ma bucur ca ati facut-o si voi!!

    • Ionica Nec , 28 octombrie 2013

      e foarte buna prajitura am facut-o si eu eri

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 28 octombrie 2013

      Binenteles ca e minunata, si eu folosesc un astfel de aluat, fragezimea e datorata untului si smantanicii, delicioasa

    • Matei Violeta Dorina , 28 octombrie 2013

      la cate grade cuptoru?

    • Paul Si Raveca Constantin , 28 octombrie 2013

      cit unt?

    • LUBITA

      LUBITA (Chef de cuisine) , 26 octombrie 2013

      Ma bucur Luminita ca ti-a placut!

    • Vasile Luminita , 25 octombrie 2013

      excelenta;am facut-o si e si indestulatoare

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

8 voturi

Ingrediente

  • 1kg de prune mari
  • 300g faina
  • 150g unt
  • 400g zahar pudra
  • 5 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 1lingurita scortisoara
  • 3 linguri smantana

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

5 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

7 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

11 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

LUBITA (Chef de cuisine)

monique,da fara nici un afanator pentru ca nu este un aluat care sa creasca asemeni unor alte prajituri sau paine

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata