Se rade o portocala,toate cele trei se storc iar in sucul obtinut se amesteca bine mierea apoi se lasa deoparte.
Se bat bine albusurile cu un praf de sare,zahar si zahar vanilat,se amesteca apoi cu galbenusurile frecate cu ulei ca la maioneza,coaja de portocala rasa iar la sfarsit se incorporeaza amestecand usor cu o spatula,faina cernuta cu praful de copt si pepitele de ciocolata sau in lipsa lor,ciocolata taiata marunt;se rastoarna compozitia in forma cu hartie de copt sau unsa si tapetata cu faina,se lasa la cuptor 30-40min pana se rumeneste dar facand testul cu scobitoarea.
Se scoate tava din cuptor si cat este fierbinte,se insiropeaza cu sucul de portocala si miere de albine;dupa ce a absorbit tot sucul,se presara deasupra ciocolata si se scoate prajitura din tava pe un platou.
Se taie si se serveste.
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii