Prajitura cu piersici si foite de migdale

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu piersici si foite de migdale

Ingrediente

  • -7 oua
  • -350 g de faina
  • -1,5 lingurita de praf de copt
  • -230 g de margarina
  • -120 g de zahar pudra
  • -1 lingurita vanilie pudra
  • -5-6 picaturi de esenta de migdale
  • -un virf de cutit de sare
  • -20-25 g de foite de migdale
  • -850-1000 g de piersici(cintarite inainte sa se decojeasca si sa se scoata simburii)
  • -2-3 linguri de zahar tos

Mod de preparare

Margarina se freaca f.bine cu zaharul pudra;se pun,apoi,ouale,unu cite unul,esenta de migdale,sarea,vanilia;se bat bine,toate,pina ce nu se mai simte zaharul;nu va speriati,daca se brinzeste(compozitia).Se adauga faina(cernuta de 2 ori) cu praful de copt;se amesteca bine,pe urma se pun foitele de migdale.Se amesteca usor,apoi,compozitia se pune intr-o tava unsa cu margarina(unt) si presarata cu faina.

Deasupra compozitiei se presara piersicile decojite,fara simburi,taiate feliute;fiecare jumatate de piersica,se taie,cam in 3,apoi,feliute(vezi poza).

Dupa ce se decojesc si se scot simburii,avem cca 750 g de piersici.

Peste piersici se presara zaharul tos.

Intotdeauna,eu,presar sub orice tip de fructe,putin gris; sub piersici am pus cca 1 lingura.

Pentru cantitatile acestea,folosesc o tava cu diametrul de 36 cm.

Tava cu compozitia se pune in cuptorul preincalzit;se lasa cca 45-50 minute.

Cind e gata,se lasa sa se raceasca,apoi,se taie patrate de cca 5/5 cm,se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.

Se pot folosi si alte fructe(caise,prune,cirese,visine);nu se folosesc fructe tari(mere….),sau moi(capsuni….).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise