Se prepara blatul mixand bine albusurile de ou cu un praf de sare apoi cu zaharul.
Se prepara blatul mixand bine albusurile de ou cu un praf de sare apoi cu zaharul, se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic cu uleiul si la urma faina turnata in ploaie. Se toarna in forma circulara cu inel detasabil si se da la copt pana se rumeneste usor, cca 20 minute.
Se scoate blatul din forma si se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie pe orizontal in 3 discuri cat mai egale.
Se mixeaza frisca lichida cu zaharul pana se intaresc, apoi se adauga pudra de roscove. Se omogenizeaza bine si se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie, pana se topeste.
Se asaza primul disc de blat, in forma in care am copt blatul, deasupra lui se toarna jumatate din frisca cu pudra de roscove, se acopera cu urmatorul disc din blat, se toarna restul de frisca si deasupra asezam cu mana, presand usor, al 3 lea disc si dam la rece pana pregatim para.
Para spalata se feliaza subtire, din partea de sus in jos, fara a ajunge a desprinde feliile. Intr-un ibric punem la fiert sirop de trandafir, mai concentrat, apoi cand da in clocot, scufundam para feliata si o lasam 5 minute sa fiarba domol. O scoatem usor cu o spumiera, si o asezam deasupra prajiturii, rasfirand usor feliile, ca pe un evantai si mai lasam la rece, cel putin o ora inante de a o felia.
Pofta buna!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii