Se pun intrun castron ouale si zaharul si se bat cam 10’ ( pana se topeste zaharul), dupa care amestecand in continuare ( eu lucrez cu mixerul ca este mai usor)adaugam treptat uleiul, apoi laptele si la urma zaharul vanilat , praful de copt si faina. Aluatul trebue sa arate ca o smantana groasa.
Tapetam o tava cu hartie pergament pe care o ungem cu ulei si golim aluatul, peste care presaram grisul dupa care asezam bucatile de pepene pe toata suprafata. Se pune la copt, la foc mic, cam 40’.
Siropul : 1l apa , 5 linguri zahar + 1plic zahar vanilat, se pun la fiert pana se topeste zaharul. Se rastoarna blatul cald , pe o tava si-l insiropam. Cand s-a racit complet, turnam glazura de ciocolata peste prajitaura (instructiunile de preparare pe plic) si o dam la rece pt cel putin 1h, dupa care se taie (in ce forma se doreste) si se poate servi.
In loc de glazura, se pote folosi cu succes si frisca, este la fel de buna si aspectoasa.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii