Se fierbe orezul, zaharul cu laptele si se adauga fasii din coaja de porocala si lamaie (cateva fasii) plus 100 ml de suc de portocala, cand a fiert orezul se ia de pe foc si se lasa la racit.
Apoi se separa ouale, albusurile se bat spuma pana se tin pe tel, galbenusurile se bat si se amesteca cu stafide (inmuiate in lapte in prealabil) cu coaja rasa de portocala si esenta de portocala, apoi se incorporeaza cu orezul fiert in prealabil si racit, albusurile batute se adauga peste compozitia de orez fiert, galbenusuri si stafide, se amesteca usor. Compozitia rezultata se toarna intr o forma de tort in care am pus hartie de copt sa nu se lipeasca si l-am bagat la cuptor ~ 1 ora. Dupa ce s-a rumenit bine, se scoate din cuptor si se lasa la racit, apoi se desface forma de tort, se pudreaza pe deasupra cu zahar pudra si coaja de portocala si lamaie si apoi se taie triunghiuri. Se serveste rece.
Pofta buna!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii