Se lasa branza sa se scurga intr-o sita, se stoarce usor si se amesteca cu uleiul, ouale intregi, zaharul, faina, praful de copt si 4 linguri cu lapte, pana ce se obtine un aluat neted.
Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie pentru copt si se intinde pe ea aluatul.
Se pune intr-o cratita orezul impreuna cu restul de lapte, se da in clocot, se incorporeaza vanilia si se lasa sa fiarba incet, la foc slab, circa 15 minute. Se incinge cuptorul la 180gr..
Se freaca margarina cu galbenusurile si zaharul vanilat si se adauga nuca tocata marunt.
Se bat albusurile spuma.
Se amesteca orezul fiert cu crema de margarina si galbenusurile, se incorporeaza spuma de albusuri, se intinde compozitia peste aluatul din tava si se da prajitura la cuptor. Dupa ce s-a copt, se presara - calduta - cu zahar pudra si se serveste taiata in romburi.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii