Prajitura cu Nutella

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Nutella

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 10 linguri faina
  • un pliculet zahar vanilat
  • un pliculet praf de copt
  • 2-3 linguri de cacao neagra
  • Pentru umplutura:
  • Un borcan de 600 g de nutella
  • Fidea de ciocolata alba sau ciocolata alba rasa pentru a adorna

Mod de preparare

Bateti albusurile impreuna cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat pana se fac spuma dupa care se adauga faina treptat si praful de copt, se amesteca incet incet. Se separa in doua parti din care una din ele se amesteca bine impreuna cu 2-3 linguri de cacao neagra.

Ungeti o tava cu un pic de unt ( poate sa fie rotunda sau patrata) si turnati o parte din masa alba dupa care o parte din masa maron si tot asa pana terminati tot continutul.

Dati la cuptor timp de 20 minute aproximativ la 180 de grade.

Dupa ce se raceste se taie in doua parti orizontale si se umple cu un bun strat de nutella si fidea de ciocolata alba sau ciocolata alba rasa pe razatorea mare sau inclusiv cu cutitul in felioare marunte, se adauga cealalta parte si repetati procesul (nutella si ciocolata alba).

Se poate servi imediat dar va recomand sa o lasati minim 4 ore la reposat asa incat ca blatul sa se inmoaie un pic.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise