Prajitura cu nuci si fructe

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu nuci si fructe

Ingrediente

  • 6 ouă
  • 8 linguri zahăr pudră
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 150 g nuci
  • 3 linguri făină
  • 1 lingura rom
  • 25 g unt
  • 75 g ciocolată neagra
  • 75 g ciocolata alba
  • 4-5 linguri nucă de cocos
  • 300 ml frisca lichida si 300-400 g fructe la alegere

Mod de preparare

Nucile se curăţă şi se macină. Gălbenuşurile se bat cu 6 linguri de zahăr pudră şi zahărul vanilat, până când se obţine o cremă consistentă şi se dizolvă tot zahărul.

Se adaugă în ploaie făina, romul, nucile şi albuşurile bătute spumă. Se amestecă uşor, circular şi se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute.

Între timp, se prepară un sirop de ciocolată. Se rade ciocolata, se amestecă cu 2 linguri de zahăr şi se diluează cu 200 ml apă fierbinte, adăugată treptat.

Frisca lichida se pune pe foc si se adauga ciocolata alba, se amesteca pana se topeste. Se pune la congelator cam 2 ore sau la frigider peste noapte.

Prăjitura coaptă şi răcită se taie bucăţi (sau cu o forma rotunda), care se dau prin siropul de ciocolată şi nuca de cocos. Se ornează cu frişcă şi fructe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise