Prajitura cu nuci si crema caramel, un deliciu usor de preparat

Gustul bogat al nucilor intalnind dulceata caramelului intr-o prajitura delicioasa. Descopera cum sa pregatesti acest deliciu usor de preparat, care va incanta pe toata lumea la prima muscatura. Reteta noastra simpla si detaliata, te va ghida pas cu pas pentru a obtine o prajitura perfecta, plina de arome si texturi irezistibile.

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu nuci si crema caramel, un deliciu usor de preparat

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • Crema
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic de budinca de caramel
  • 200 g unt sau margarina
  • 150 g nuca macinata
  • Decor:
  • 100 g ciocolata

Mod de preparare

Reteta de prajitura cu nuci si crema caramel o am de la o colega. Mi-a placut mult si i-am cerut reteta sa o pregatesc si eu alor mei. Au fost incantati si ei, asa ca m-am gandit sa va las si voua reteta s-o incercati si voi.

Se face simplu, este cremoasa, delicioasa, cu gust intens de nuci si caramel.

Pentru blat se bat spuma cele 6 albusuri cu 6 linguri de zahar, se adauga cele 6 galbenusuri amestecate bine cu un praf de sare. Se incorporeaza treptat faina amestecata cu praful de copt.

Se tapeteaza o tava (22x30 cm) cu hartie de copt (sau faina si ulei) si se transfera aluatul. Se coace la 180 de grade C, 30-35 de minute, cuptor preincalzit.

Pentru crema, se pun la fiert laptele cu cele 4 linguri de zahar si, cand a inceput sa fiarba, se adauga praful de budinca, amestecand continuu.

Se lasa la racit acoperita cu o folie alimentara.

Se mixeaxa untul moale pana devine aerat si pufos, se adauga putin cate putin din budinca rece, mixand continuu la viteza medie. Apoi se incorporeaza nuca macinata. Pentru un gust mai bun si intens de nuci, se pot coace in cuptor sau rumeni in tigaie.

Blatul racit se taie pe jumatate, astfel incat sa obtinem doua blaturi. Peste prima foaie de blat se intinde cam trei sferturi din crema, se pune al doilea blat, apoi restul de crema.

Prajitura cu nuci si crema caramel se decoreaza cu ciocolata data pe razatoarea fina.

Daca sunteti fani caramel, incercati si reteta de prajitura cu foi si crema caramel, deliciu cu mascarpone, pere si caramel sau rulada cu caramel sarat si nuci. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise