Aluatul:
se freaca spuma margarina cu cele 4 linguri de zahar, se adauga galbenusul, zaharul vanilat, cele 2 linguri de smantana, apoi faina si praful de copt. Se framanta bine aluatul, eventual se pune putin ulei in palma, pentru a se modela mai usor. Se pune in frigider la rece, cel putin pana se pregateste umplutura.
Umplutura:
se bat spuma cele 4 albusuri, se adauga zaharul, zaharul vanilat si cele 3 galbenusuri. Se incorporeaza nuca macinata, coaja rasa de lamaie si esenta de rom.
Aluatul fraged se imparte in doua, se intinde prima foaie si de pune in tava unsa cu ulei sau magarina si tapetata cu faina. Peste foaie se pune gem, apoi se toarna compozitia de nuca. Se pune apoi si a doua foaie, si se da la cuptor, primele 15 min la foc tare, apoi inca 30 min la mic.
Prajitura rece se taie in patrate cu latura de 5 cm. Se poate orna cu zahar pudra, sau cu glazura de ciocolata, sau doar cu cate o lingurita de gem pe fiecare patratel de prajitura, iar in varf se pune un sambure de nuca.
Pentru un gust si mai rafinat, samburii de nuca alesi intregi se dau fie prin zahar caramelizat, fie prin glazura de ciocolata.
Se poate inlocui cea de-a doua foaie cu un grilaj, si atunci prajitura are alt aspect. Se intinde foaia de aluat si se taie fasii late de un deget ce se pun peste umplutura, pe diagonala tavii.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii