Blatul: Bati spuma albusurile cu zaharul si adaugi trepatat nuca macinata, faina si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor pt 25 minute. Dupa ce s-a copt scoti blatul si razi ciocolata alba imediat. Cat se raceste pregatesti crema.
Crema: freci galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devin ca o spuma. Caramelizezi apoi zaharul ramas, adaugi untul si apa si fierbi totul la foc mic ( pana cand se topeste de tot zaharul caramelizat, arata ca un ceai de zahar ars). Pui apoi si galbenusurile, amesteci repede, presari nuca taiata, omogenizezi si lasi pe foc pana cand crema se ingroasa. O iei de pe foc, o lasi putin sa se raceasca, apoi o intinzi repede peste blat si o dai la rece.
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii