Blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.
Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min.
In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute.
Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand.
Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste.
Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.
Punem crema peste blat si nivelam.
Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema.
lat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.
Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min.
In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute.
Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand.
Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste.
Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.
Punem crema peste blat si nivelam.
Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema.lat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt.
Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 25-30 min.
In acest timp pregatim crema care trebuie sa stea la frigider 2-3 ore sau la congelator 30 de minute.
Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc mic si lasam sa fiarba 2-3 minute amestecand.
Luam de pe foc, adaugam ciocolata taiata bucati si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam cateva minute sa ajunga la temperatura camerei, apoi dam la frigider sau la congelator pana se intareste.
Scoatem crema din frigider si o mixam cu mixerul mai intai la viteza mica apoi la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa.
Punem crema peste blat si nivelam.
Nuca de cocos o amestecam cu cele 2 picaturi de colorant si o presaram peste crema.
Dam prajitura la frigider si servim dupa minim o ora.
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si deliciosReteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...
Mucenici moldovenestiDescopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii