Blatul
Se bat albusurile spuma cu putina sare; se adauga treptat zaharul.Cand zaharul s-a inglobat bine se adauga 3 linguri de apa clocotita si zeama de lamaie; apoi nuca de cocos si faina; se amesteca bine.
Se toarna intr-o tava de 25/35 cm tapetata cu hartie de copt; se unge si tava cu ulei si hartia de copt.
Se coace la cuptorul preincalzit la 160 de grade 30 de minute.
Se scoate calda pe un platou si se lasa sa se raceasca.
Crema
Se pun pe baie de aburi cele 7 galbenusuri cu zaharul pudra si se amaesteca incontinuu pana se ingroasa;sa fie de consistenta unei smantani.
Se lasa sa se raceasca.
Untul se freaca spuma cu ½ lingurita de esenta de vanilie, apoi se adauga treptat crema fiarta.
Se aseaza pe blat.
Glazura
Se fierb pe foc mic zaharul,cele 2 linguri de cacao si untul.
Se toarna peste crema.
Se presara cu fulgi de cocos.
Se da la frigider cca 2 ore.
Se portioneaza in romburi.
Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii