Se vor face 3 foi de blat, astfel: mixati albusurile de ou pana cand acestea devin spuma, apoi adaugati si galbenusurile, urmate de zahar si de restul ingredientelor. Impartiti compozitia obtinuta in 3, si coaceti fiecare foaie la 180 de grade pana cand se rumeneste, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Intre timp preparati budinca sau creme olle-ul conform instructiunilor de pe ambalaj, adaugand si coaja rasa de lamaie a final.
Cand toate foile s-au copt, si ati pregatit o tava pe care sa "construiti" produsul finit, apucati-va sa caramelizati zaharul. Puneti zaharul intr-o oala si lasati-l sa se topeasca putin. Cand acesta incepe procesul de topire, amestecati continu pentru a nu se arde. Daca devine prea brun, dar nu este in totalitate topit, indepartati oala de pe ochi si amestecati.
Cand zaharul are o culoare aurie si este in totalitate topit, incepeti construirea prajiturii, astfel: asezati o foaie de blat, intindeti cu lingura o cantitate de zahar astfel incat sa va ramana si pentru urmatoarele 2 foi, si apoi intindeti crema de vanilie. Apoi iar foaie,iar caramel, iar crema de vanilie, pana cand incheiati cu crema, peste care presarati ciocolata data pe razatoare.
Tip: de indata ce turnati caramelul pe blat, acesta se va intari, insa nu va speriati, caci de indata ce veti da prajitura la rece, el va deveni lichid.
Va doresc pofta mare!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii