Blatul:separam albusurile pe care le batem spuma de galbenusuri.Apa impreuna cu zaharul se pune pe foc,se da in clocot si apoi se toarna in fir subtire peste albusuri,amestecandu-se incet de sus in jos cu o lingura de lemn.
Se adauga treptat galbenusurile,apoi faina in ploaie si cacao.
Intr-o tava de 40/50cm se unge cu ulei si apoi tapetata cu faina(se poate folosi hartie pentru cop) se pune compozitia si se da la cuptor (incins la 180 grade) pentru 40 min.
Crema:intr-un bol se pune untul impreuna cu galbenusurile si zaharul amestecandu-se bine pana se topeste untul,iar zaharul nu se mai simte
Albusurile se bat spuma si se adauga in bol amestecandu-se.Frisca batuta bine se pune peste restul de crema,iar la sfarsit nessul.
Blatul racit se taie si se umple cu crema obtinuta pana deasupra blatului,ornand apoi cu ciocalata rasa sau glazura(dupa preferinta).
Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii