Spalam fructele si le indepartam seminbtele. Caisele le lasam in jumatati daca sant bine coapte, iar nectarinele le taiem in felii.
In doua boluri, separam galbenusurile de albusuri. Frecam galbenusele cu praful de sare, extractul de vanilie si uleiul. Albusurile le batem tare cu zaharul si praful de portocala. Amestecam cele doua compozitii si adaugam faina cu praful de portocala. Incorporam usor cu o paleta, apoi turnam aluatul in trava tapetata cu hartie de copt.
Asezam fructele deasupra si dam tava la cuptorul dinnainte incalzit pentru 30-45’, mai exact, pana trece testul scobitorii.
Lasam prajitura sa se raceasca complet si numai dupa aceia o portionam.
Se serveste ca atare sau ornata dupa preferinta.
Pofta buna !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii