Se unge forma de tort cu untul scos din timp din frigider pentru a se inmuia putin.Nectarinele se spala si se taie felii,dupa care se aranjeaza in forma.Deasupra acestora se adauga o jumatate de cana de zahar.Se baga la cuptor pentru 15-20 de minute pentru a se inmuia nectarinele si pt a se topi zaharul.
Intre timp se prepara un blat de pandispan.Se separa ouale,galbenusurile se freaca cu untdelemnul si cu esenta de vanilie(jumatate de fiola) pana cand devin o masa omogena.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana se ingroasa.Se adauga apoi zahar putin cate putin(in loc de zahar tos se poate folosi si zahar farin,acesta facand ca blatul sa creasca mai mult si sa fie mai pufos)si se mixeaza pana cand acesta se topeste.Se pune amestecul de galbenusuri peste spuma de albusuri si se adauga treptat faina amestecata cu jumatate de pliculet de praf de copt.
Cand nectarinele s-au inmuiat,se toarna in tava,peste ele, blatul de pandispan.Se mai tine la cuptor inca 20-30 de minute pana se rumeneste.Cand este gata se rastoarna prajitura pe un platou,se lasa la racit dupa care se taie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii