Mai intai ne ocupam de fructe..............punem murele intr-o strecuratoare si le spalam cu apa rece.Le lasam la scurs pana sunt bine uscate si apoi le punem intr-un bol si le amestecam cu faina.
Trecem la prepararea aluatului.................separam galbenusurile de albusuri.
Adaugam treptat zaharul peste albusuri si mixam circa 10 min la treapta superioara.Adaugam galbenusurile si mixam incontinuare .Adaugam in ploaie faina cernuta si amestecam cu ajutorul unei palete, de aceasta data.
Incorporam uleiul,zeama de lamaie,sarea,coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Amestecam usor .
Preincalzim cuptorul.
La finl adaugam fructele si amestecam usor pentru a nu le zdrobi.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu zahar.Scuturam tava pentru a indeparta surplusul de zahar.
Turnam compozitia in tava ,nivelam si dam la cuptor la 180 grade la foc mic.
Facem testul scobitorii si cand prajitura este coapta o scoatem din cuptor ,o lasam sa se racoreasca si apoi taiem patratele mai mari.(circa 7/7 cm).
Lasam sa se raceasca bine dupa care glazuram cu frisca pe partea de sus si pe partile laterale ale prajiturii.
Decoram cu mure si stropim cu sirop de mure.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii