Prima oară curătăm morcovii si-i radem pe răzătoarea fină si stoarcem zeama. Tăiem caisele în bucăti mici.
Pentru prepararea blatului batem ouăle într-un bol. Adăugăm zahărul, uleiul, coaja de lămâie, cardamomul si praful curry. După ce se omogenizează, mai adăugăm celelalte ingrediente: făina, sarea, bicarbonatul de sodiu, morcovul ras si bucătelele de caise.
Tapetăm o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt, întindem aluatul uniform si îl coacem în cuptorul preîncălzit. Timpul de coacere este de aproximativ 35-40 de minute. Putem să facem proba cu scobitoarea, ca să fim siguri. Lăsăm aluatul să se răcească.
Între timp batem smântâna pentru friscă, dacă este necesar îndulcim cu zahăr. Adăugăm zeama de lămâie si mai batem câteva secunde.
Tăiem nucile în bucăti si le prăjim în câteva secunde.
Tăiem blatul în două, ungem primul blat cu gem si acoperim cu al doilea. Punem frisca pe prăjitură si o decorăm cu nucă măcinată. Prăjitura o servim după masa de Pasti.
Poftă bună!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii