Prajitura cu miere

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu miere

Ingrediente

  • 1 ou
  • 150g zahar
  • 50g untura
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri miere
  • o lingurita bicarbonat
  • 400 g faina
  • 1 budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • un pachet de margarina

Mod de preparare

Oul se amesteca cu zaharul,se adauga untura,cele 5 linguri de lapte,mierea si bicarbonatul.

Aceasta compozitie se pune pe baie de aburi pana se umfla de la bicarbonat.

Intr-un castron se pune faina,care se amesteca cu compozitia calduta de mai sus.

Se framanta un aluat.

Se imparte in 3 si se coc 3 foi pe dosul tavii.

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe pachet,cu laptele si cele 5 linguri de zahar si se lasa la racit.

Untul se mixeaza bine,se adauga budinca racita,putin cate putin,si esenta de vanilie.

Foile cu miere se ung cu crema de vanilie.

Deasupra se poate lasa simpla sau se orneaza cu glazura de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise