In primul rand , eu am procedat putin altfel la umplutura, am curatat merele, am scos cotorul si samburii, apoi am taiat felii nu foarte subtiri si le-am pus intr-o cratita. Am ras lamaia de coaja si am stors de zeama, apoi am adaugat la mere. Am adaugat zaharul, untul si stafidele spalate in apa calduta, apoi am pus pe foc incet si am lasat sa scada sucul lasat de mere.
Cat timp s-au calit merele am pregati blatul, am mixat untul cu zaharul spuma, apoi am adaugat pe rand ouale, mixand foarte bine dupa fiecare. Apoi am adaugat faina amestecata cu praful de copt. Tava se unge cu unt si se toarna compozitia de blat, se intinde cu ajutorul unei linguri ( la Simona erau albusurile batute separat , eu nu am mai procedat asa).
Intr-un final am adaugat umplutura de mere cu stafide si am presarat cu nuca de cocos.
Am copt in cuptorul incins cca 30-40 min, pana ce s-a rumenit deasupra si a trecut testul scobitori.
Se portioneaza dupa racire, eu nu am mai avut rabdare, era calduta cand am taiat-o :) prea bine mirosea :)))
Pofta dulce!! Merci Simona!!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii