Merele le cureti de coaja si cotoare si le tai in felii.5 mere le asezi in tava tapetata cu 100g zahar pui din loc in loc cate putin unt, si o dai la cuptor pana se coc merele.Intre timp, separi albusurile de galbenusuri. Freci galbenusurile cu 150g zahar si albusurile cu 150g zahar. In bezeaua obtinuta ,adaugi treptat galbenusurile batute,esenta,faina,praful de copt si amesteci de jos in sus.Torni compozitia obtinuta peste merele coapte,iar peste compozitie asezi restul de mere.Coci prajitura 25-30 minute,pana se rumeneste.
Cand este gata, scoti prajitura si cat timp se raceste prepari siropul de ciocolata astfel:fierbi apa cu zaharul si cacaoa. Dupa ce stingi focul, adaugi esenta si untul.Tai prajitura si torni siropul fierbinte,o lasi sa se insiropeze bine.
Pofta buna!
Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieSalata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...
Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparatO reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...
Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii