Prajitura cu mere si nuci

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere si nuci

Ingrediente

  • 400 g margarina
  • 400g zahar
  • 200g nuca macinata
  • 400g faina
  • 1 praf de copt
  • 4 oua
  • 5 mere medii
  • 1 lingurita scortisoara pudra
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie de la dr. Oetker

Mod de preparare

Punem in bol-ul mixerului, margarina (la temperature camerei), cu zaharul si mixam pana isi dubleaza volumul. Adaugam pe rand si ouale.

Separat in alt bol amestecam faina cu praf-ul de copt si nuca macinata. Amestecam cele doua compozitii pana optinem una cremoasa.

Tapetam o tava cu hartie de copt, turnam compozitia si o nivelam.

Curatam merele de coaja si cotor, le taiem in doua, le crestam (vezi poza) si le asezam peste aluat, inpingandu-le usor in compozitie. Deasupra presaram pudra de scortisoara.

Dam tava in cuptorul dinainte incalzit si coacem prajitura la 180* timp de 50’.

Cand se raceste, presaram deasupra cu zahar pudra, portionam si servim.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise