Fructele se spala, se curata de coaja si se dau prin razatoare mare. Se storc de suc apoi adaugam coaja rasa de la lamaie si portocala si mixul de condimente si amestecam bine.
Separat pregatim blatul: separam albusurile de galbenus, batem spuma albusurile cu un varf de sare, adaugam zaharul mixand in continuare. Galbenusurile le frecam cu zaharul vanilat si praful de copt si le adaugam peste albusurile batute spuma. Adaugam apoi uleiul, cele 3 linguri de apa fierbinte si apoi la final faina treptat mixand incet sau cu o lingura amestecam.
Adaugam la aceasta compozitie fructele aromate amestecand usor pana se incorporeaza totul.
Punem in tava tapetata si dam la cuptorul preincalzit la 170-175 grade timp de 40-45 min. Verificam cu o scobitoare daca blatul este copt.
Lasam prajitura sa se raceasca turnam apoi glazura si nivelam frumos.Oornam cu nuci maruntite.
Punem la frigider timp de 2 ore si apoi putem servi o prajitura plina de arome de iarna :)
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii