Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa.
Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram de ea din vremea copilariei, mai ales in post sau toamna, în sezonul merelor. SI acum sa trecem la lucru. Într-un vas vom amesteca bine faina, zaharul, grisul, zaharul vanilat si praful de copt, apoi ne vom ocupa de umplutura. Dupa ce am spalat merele, le vom curata de coaja si seminte, apoi le vom da pe razatoarea mare, le vom amesteca cu zaharul brun si stafidele. Margarina trebuie lasata la temperatura camerei, eventual o vom lasa aproape de o sursa de caldura ca sa se înmoaie, dupa care o vom împarti in 3 parti egale. Dupa ce am terminat cu aluatul si umplutura, pregatim tava în care vom coace prajitura. Eu am folosit o tava de teflon cu dimensiunea de 35x24cm, pe care am captusit-o cu hârtie de copt si am uns-o cu una din cele 3 parti de margarina, si desigur si cei 4 pereti (e bine sa urmariti ?si fotografiile postate la etapele de lucru, care desigur va vor fi de un real folos). Ingredientele pentru aluat le vom împarti în doua si vom începe sa formam prajitura. Cred ca o sa vi se para anormal sa folosim pentru aluat toate ingredientele uscate, asa banuiam si eu când am preparat-o pentru prima data, dar dupa ce am gustat-o am ramas placut impresionata de felul cum a iesit, nu mai spun de gustul si de aroma ei deosebita...!
Prima jumatate de gris cu faina o vom presara în tava tapetata cu margarina, apoi vom acoperi cu jumatate din umplutura de mere. Începem al doilea strat, presaram cealalta parte de gris cu faina peste care vom pune a doua parte de margarina sub forma de gramajoare, împrastiate din loc in loc, dupa care vom acoperi toata suprafata cu restul de umputura de mere. Ne-a mai ramas o parte de margarina, pe care o vom pune peste mere, tot gramajoare mici, pe toata suprafata (sa urmariti si pozele postate). Nucile fie le taiati fie le sfarmati, dupa preferinta fiecaruia. Eu le-am maruntit mai mult, ca sa pot portiona mai usor prajitura. Deci ultimul strat a fost format din nuci, pe care le-am presarat uniform pe toata suprafata tavii. De retinut ordinea straturilor:
mai întâi incepem cu margarina, faina+gris, mere, faina+gris, margarina, mere, margarina, nuci.
Dupa ce am terminat vom da prajitura la copt, în cuptorul incins la 170 de grade timp de o ora. Dupa aproximativ o ora, am rumenit putin suprafata prajiturii, astfel nucile vor capata un gust si o aroma deosebit de placuta.(desigur dupa preferinta). Daca doriti ca prajitura sa fie mai groasa veti folosi o tava cu dimensiunile mai mici, sau mariti cantitatile ingredientelor. Se va lasa sa se raceasca bine, apoi o veti portiona. La mine nu au avut rabdare dragii mei sa o las prea mult la racit, asa ca am portionat-o când era înca calduta. Este o prajitura simpla delicioasa si nu necesita nici efort prea mult si nici ingrediente costisitoare..!
Va doresc spor si
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii