150 g zahar se caramelizeaza. Se adauga 400 ml apa fiarta. Cind s-a racit compozitia se adauga merele rase si nuca macinata apoi 8 linguri faina, 2-3 linguri amidon, 100 ml ulei, praful de copt si scortisoara.Se obtine o coca ca si la chec pe care o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam aluatul la copt in cuptorul dinainte incalzit. Lasam sa se coaca si facem proba cu scobitoarea. Cind s-a copt, o scoatem din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca.
Intre timp pregatim crema :150 g zahar se caramelizeaza , peste care adaugam 5oo ml apa fierbinte apoi 5 linguri de faina si 1-2 cu amidon, invartim bine bine pina se amesteca fara sa fie cocoloase. Se adauga esenta de rom si lasam crema sa se raceasca.
Margarina se invarte bine cu mixerul si se adaufa pe rind cite o lingura din crema racita.
Daca crema este prea groasa se adauga citeva linguri cu gem din care preferati.
Crema se pune peste blatul racit si se orneaza cu ciocolata de post razuita sau cu bombonele.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii