Se curata merele, se taie in doua, se indeparteaza partea lemnoasa si semintele, dupa care se taie in spalturi si se stropesc cu zeama de lamaie. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga laptele, uleiul, branza de vaci, sarea si coaja de lamaie si se amesteca in continuare pana ce compozitia este cremoasa si neteda. Se incorporeaza faina si praful de copt si se framanta aluatul.
Se intinde aluatul pe tava (de aragaz) tapetata cu hartie pentru copt si peste el se aseaza spalturile de mar unul langa altul. Se ung merele cu gemul de caise, se presara deasupra feliutele de migdale si se da prajitura la cuptorul incins la 175gr.. Se coace circa 35 de minute, pana ce se rumeneste frumos si se serveste calduta, eventual cu frisca.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii