Prajitura cu mere si boti cu crema caramel

Faina, impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine un aluat sfaramicios.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere si boti cu crema caramel

Ingrediente

  • 7 linguri lapte
  • 7 linguri ulei
  • 7 linguri zahar
  • 2 oua intregi
  • 1/2 praf de copt
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 esenta de rom
  • sare cat o nuca
  • 500 grame faina
  • 1.5 kg de mere razuite
  • 200 gr de zahar
  • un praf de scortisoara
  • Pentru toppingul de zahar ars:
  • 150 gr zahar
  • 200 ml smantana pentru gatit

Mod de preparare

Faina, impreuna cu zaharul, zaharul vaniliat si uleiul se amesteca bine pana ce devine un aluat sfaramicios. Se adauga sarea si ouale impreuna cu praful de copt. Se pune laptele si se framanta, pana devine un aluat care sa se poata intinde cu sucitorul. Daca mai este cazul, se mai adauga lapte pentru a deveni elastic si a se putea face foi.

Compozitia se imparte in doua: Una care se va intinde, iar a doua se lasa la congelator pentru 25 de minute pentru a se putea razui. Se intinde prima foaie in tava, se presara putin gris peste foaie, apoi se pun merele razuite si stoarse bine. Peste merele intinse se rade si foaia de deasupra, se pune tava in cuptor la copt pentru 45 de minute.

Pentru topping-ul de zahar ars, se pune zaharul la caramelizare, iar cand incepe sa fie maroniu, se stinge cu smantana. Topping-ul se pune peste prajitura in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise