Se lasa untul sa se inmoaie si se freaca spuma (eventual cu mixerul) cu zaharul si cu zaharul vanilat (zaharul trebuie sa se topeasca complet). Apoi se incorporeaza coaja de lamaie, ouale (unul cate unul), faina si praful de copt si se amesteca usor. Merele intregi si curatate de coaja se scobesc - indepartandu-se partea lemnoasa si semintele - si se cresteaza de jur-imprejur (taieturile se fac una langa alta, pe lung). Se unge o forma (diametrul 26 cm), se tapeteaza cu pesmet, se toarna aluatul si se asaza merele, apasandu-le usor. Se presara cu zahar si cu felii de migdale si se baga la cuptorul incins la 190°C. Se coc 60-70 de minute, se scot din cuptor si se servesc dupa ce s-au racit.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii