Intai mixam bine ouale intregi cu zaharul si un praf de sare, pana se albesc si isi maresc volumul. Adaugam uleiul si laptele, apoi cacaua impreuna cu faina cernuta si praful de copt. Incorporam usor merele curatate de coaja si rase (merele, in prealabil, le-am stropit cu zeama de lamaie si le-am presarat cu scortisoara). Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul cca 35 de minute, la 175 de grade.
Pentru crema mixam galbenusurile cu zaharul si faina apoi turnam laptele, amestecand in continuare. Punem compozitia la fiert (eu folosesc o oala cu fund dublu). Amestecam cu grija, sa nu se formeze cocoloase. Cand incepe sa se ingroase dam oala deoparte si lasam la racit.
Mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam si zaharul; in bezeaua formata incorporam faina amestecata cu nuca macinata. Amestecam usor si turnam compozitia in tava. Nu lasam mult tava in cuptor, mai ales ca e deja bine incins (primul blat intre timp e deja scos din cuptor si pus la racorit pe un gratar). Cand se aureste pe margini blatul al doilea il scoatem cu grija, la racorit.
Punem in crema si esenta de vanilie si untul (am amestecat pana s-a topit acesta din urma).
Peste blatul cu mar punem crema, apoi blatul de albus. Deasupra intindem niste frisca (eu am facut-o dintr-o cana de smantana).
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii