Prajitura cu Mere (de Post)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu Mere (de Post)

Ingrediente

  • -1 kg mere
  • -1 cana gris
  • -1 cana faina
  • -1 cana zahar
  • -200 gr margarina(sau unt daca nu o faceti de post)
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -1 plic praf copt
  • -200 gr nuca tocata.
  • -2 lingurite scortisoara
  • -2 linguri miere(optional).

Mod de preparare

Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se adauga scortisoara si un plic de zahar vanilinat.

Intr-un vas, punem cana de faina, cana de zahar si cana de gris, impreuna cu praful de copt si plicul de zahar vanilinat. Le amestecam bine, impartind mai apoi compozitia rezultata, in 2 boluri.

La fel procedam si cu merele, le imartim in 2 parti.

Margarina o taiem in 3 parti egale si fiecare parte o taiem in cuburi sau felii mici.

Pregatim vasul de yena in care urmeaza a fi coapta prajiturica cu putina margarina si pesmet.

Pe toata suprafata vasului asezam 1/3 din margarina taiata cubulete.

Continuam cu 1/2 din compozitia de faina+gris+zahar, apoi 1/2 din compozitia de mere.

Peste mere adaugam si cealalta jumatate de compozitie din gris+faina+zahar, inca 1/3 margarina cubulete pe toata suprafata, continuam sa asezam si cealalta jumatate, cantitate de mere.

Deasupra merelor asezam si ultima 1/3 de margarina cubulete.

Tocam nuca mai mare, presarand-o deasupra merelor.

Eu am pus si putina miere deasupra apoi am dat vasul la cuptor pentru 40 minute la foc moderat..

Se lasa sa se raceasca (daca rezistati, caci miroase, pfoaii, nu am cuvinte :)) ), dupa care se portioneaza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise