Prajitura cu mere de post

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu mere de post

Ingrediente

  • Avem nevoie de
  • -5 mere de marime medie ( cele mai bune sunt merele galbene, fiind mai fragede)
  • -25gm margarina Sunflow
  • -4 linguri de zahar
  • -2 lingurite scortisoara macinata
  • Pentru baza:
  • -125 gm faina
  • -50 gm biscuiti Amaretto d’Italia
  • -75 gm margarina Sunflow moale, scoasa din timp de la frigider
  • -50gm zahar
  • -1 lingurita vanilie pudra
  • -1/4 lingurita esenta de rom

Mod de preparare

Aluatul se prepara amestecand bine faina,margarina,zaharul,vanilia,esenta de rom si biscuitii faramitati.

Intr-o forma cu peretii detasabili de 23 cm se aseaza hartie de copt pe baza; apoi se pune aluatul si se apasa bine cu ajutorul unei linguri.

Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in sferturi.

Sferturile de mar astfel obtinute ,se feliaza cat mai subtiri si se aseaza peste aluat putin suprapuse .

Se aseaza in cercuri concentrice , pornind de la exterior spre interior, pana se acopera complet aluatul.

Margarina se topeste in cuptorul cu microunde si se ung merele cu ajutorul unei pensule de bucatarie.

Se presara cele 4 linguri de zahar si apoi scortisoara macinata.

Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se coace prajitura 40 de minute.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise