Prajitura cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere

Ingrediente

  • Blat: 6 galbenusuri,12 linguri zahar,12 linguri ulei, 12 linguri faina, 12 linguri lapte,1/2 plic praf de copt.
  • Umplutura: 1 kg. mere,4 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat.
  • Bezeaua: 6 albusuri,12 linguir zahar.

Mod de preparare

Pentru blat se mixeaza galbenusurile cu zaharul apoi se adauga uleiul in fir ca la maioneza pana devine o crema spumoasa.Apoi se adauga celelalte ingrediente.Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor cam 15-20 minute la foc potrivit.Intre timp merele se curata de coaja se dau pe razatoarea mare si se calesc cu zaharul si zaharul vanilat 5 minute pe foc pentru a scadea sosul care-l lasa.Albusurile se bat spuma tare cu mixerul si cand se tine de tel se adauga zaharul.Peste blatul copt pe jumatate se pun merele si bezeaua se intinde peste mere si se mai lasa la cuptor cam. 10-15 minute pana bezeaua capata o culoare maronie deschisa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise