Umplutura: Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare. Intr-un ibric, punem merele rase, zaharul si scortisoara si lasam pe foc amestecand din cand in cand pana scade toata zeama de la mere. Dam deoparte pentru a se racori.
Aluat: Separam oaule, iar albusul il batem spuma cu praful de sare si zaharul, peste adaugam galbesurile pe rand si mixam pana le incorcoram si pe ele. Dupa ce s-a topit zaharul, adaugam laptele, uleiul, aromele si la final faina amestecata cu praful de copt.
Mixam bine pana obtinem un aluat putin mai gros ca la chec. Intr-o tava (mai mica) am tapetat-o cu hartie de copt, peste, am turnat jumatate din compozitia de aluat, dam la cuptor pentru cca. 10 minute, apoi scoatem tava si punem umplutura de mere, o intindem frumos, iar deasupra cealalta jumatate din compozitia de aluat. Dam totul la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii