Aluatul: Batem ouale cu praful de sare si zaharul, adaugam smantana, pe urma uleiul, mixam bine, punem si esenta de vanilie cu plicul vanilat, iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si punem putin cate putin pana formam un aluat usor de intins.
Umplutura: Merele le curatam si le dam pe razatoare mare, apoi le fierbem cu zaharul si scortisoara pana scade toata zeama lasata de mere.
Impartim aluatul in 2 si intr-o tava mare tapetata cu ulei si faina, ori cu hartie de copt (cum am facut eu) am intins o foaie de aluat si am asezat-o in tava, apoi umplutura de mere si la sfarsit cealalata foaie de aluat. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita si bagam la cuptor cca. 30min sau pana de rumeneste frumos deasupra. Pudram cu zahar pudra!
Pofta buna!
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii