Merele cu/fara coaja se dau prin razatoare.
Se calesc cu putin zahar (100gr sau dupa preferinte) si scortisoara (dupa preferinte).
Le-am lasat aprox. 7-10min sa ''fiarba''.
Se lasa sa se racoreasca, si se adauga 3-4 linguri de pesmet pentru a absoarbe umezeala si a evita ''cruzirea'' aluatului de langa compozitia de mere. Aceasta ultima ''operatiune'' nu e obligatorie.
Separat se amesteca ouale cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa, se adauga restul ingredientelor (uleiul, laptele, praful de copt,zaharul vanilat si esente- dupa preferinte).
Se adauga faina pana obtinem o compozitie mai goasa decat o smantana consistenta...eu am folosit aprox.20 de linguri cu varf.
Intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt, turnam 3/4 din compozitie, peste punem merele si apoi restul de compozitie.
Se lasa la cuptor aprox. 35-40min, la 180 grade, pana devine aurie deasupra

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii