Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat cum este si se amesteca pana se face un aluat faramicios (ca o pudra).
Nu va fi un aluat consistent,nu va temeti ca nu l-ati reusit,vedeti in video.
Pentru umplutura se curata merele,se rad ,se adauga zaharul si scortisoara (se pregateste umplutura dupa ce s-a pregatit aluatul ca sa nu se scurga zeama merelor).
Intr-o tava unsa cu unt se asaza framatand in palme jumatate de cantitate din aluat,se adauga umplutura si se pune cealalta jumatate de aluat pe deasupra merelor.
Tava trebuie sa fie de dimensiuni 25 x 30 cm.
Se coace la un foc de 170 grade in cuptor preancazit circa 50-60 de minute, pana se rumeneste suprafata si lateral se vede dezlipit de peretii tavii.
Se presara cu zahar pudra de suprafata.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii