Merele se curata de coaja si semintae .Se taie in cubulete si se amesteca cu scortisoara pisata.In tava de la aragaz se pune hartie de copt se unge cu unt apoi se pun merele.Ouale se separa.Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar pana se ingroasa,adaugandu-se treptat uleiul.Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu galbenusurile batute.Acum se pune faina cernuta amestecandu-se usor.Se toarna peste mere si se da la cuptor.Se coace la foc moderat cam 30 de minute.Se scoate si se rastoarna pe o planseta ,si se dezlipeste hartia de copt.Se taie in patrate si se pudreaza cu zahar.(Cine doreste inveleste prajitura cu frisca sau cu crema de budinca din plic.)Am incercat ambele variante .Este foarte racoritoare.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii