Se unge o tava adinca cu unt si se aseaza rondele de mere.(merele curatite de coaja cind sint intregi se scoate mijlocul fara ale taia si dupa aceia taiati in rondele subtiri.)
Deasupra se presoara cu zahar si cel maro si scortisoara si se da la cuptor incalzit dinainte la 180 de grade pentru 15 minute.
Cit merele se coc putin pregatim aluatul.
Se despart ouale se bat albusurile cu zahar intr-o spuma tare dupa care se adauga galbenusele si se bat in continuare se adauga uleiul faina si la urma laptele asa ca compozitia sa fie ca o smintina groasa.
Se scoate din cuptor tava cu mere si se toarna aluatul peste mere sa acopere toata suprafata.
Se da la cuptor pentru inca 30 de minute sau pina cind incercind aluatul este copt.
Se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe un platou asa ca merele sa fie deasupra.
Se poate acoperi cu gelatina de fructe sau frisca dar este gustos si asa.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii