Prajitura cu mascarpone si zmeura

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mascarpone si zmeura

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa rece
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri si 1/2 cacaco
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Crema:
  • 500 gr mascarpone
  • 200 gr frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 300 gr zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 5 linguri apa
  • 7 gr gelatina
  • ciocolata pentru decor

Mod de preparare

Blat:

Sepratam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul.

Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si cacaoa cernuta.

Albusurile le bate, spuma cu un praf de sare, apoi cu o paleta le incorporam in compozitia de galbenusuri.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 37x24 cm, turnam compozitia si o nivelam.

Introducem blatul in cuptor pentru 12-15 minute, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca.

Crema:Intr-un bol punem mascarponele, frisca lichida rece, zaharul pudra, extractul de vanilie si le mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Gelatina o punem la hidratat cu 4-5 linguri apa.

Zmeura congelata (sau proaspata daca aveti) o punem intr-un vas cu apa (5 linguri), zaharul si le transferam pe foc.

Amestecam bine si cand zaharul s-a topit tragem cratita de pe foc.

Peste zmeura punem gelatina hidratata si amestecam bine.

Jumatate din crema o lasam alba, iar jumatate din ea o amestecam cu zmeura. Cea cu zmeura o dam 10-15 minute la frigider.

Blatul rece il insiropam, eu am folosit zeama de compot de visine, punem crema alba, o nivelam, iar peste venim cu crema de zmeura.

Dam prajitura la frigider peste noapte.

O decoram cu ciocolata taiata bucatele si servim.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise