Blat:
Sepratam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul.
Incorporam uleiul, apa si praful de copt, esenta de rom, apoi faina si cacaoa cernuta.
Albusurile le bate, spuma cu un praf de sare, apoi cu o paleta le incorporam in compozitia de galbenusuri.
Tapetam cu hartie de copt o tava de 37x24 cm, turnam compozitia si o nivelam.
Introducem blatul in cuptor pentru 12-15 minute, apoi il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:Intr-un bol punem mascarponele, frisca lichida rece, zaharul pudra, extractul de vanilie si le mixam pana obtinem o crema spumoasa.
Gelatina o punem la hidratat cu 4-5 linguri apa.
Zmeura congelata (sau proaspata daca aveti) o punem intr-un vas cu apa (5 linguri), zaharul si le transferam pe foc.
Amestecam bine si cand zaharul s-a topit tragem cratita de pe foc.
Peste zmeura punem gelatina hidratata si amestecam bine.
Jumatate din crema o lasam alba, iar jumatate din ea o amestecam cu zmeura. Cea cu zmeura o dam 10-15 minute la frigider.
Blatul rece il insiropam, eu am folosit zeama de compot de visine, punem crema alba, o nivelam, iar peste venim cu crema de zmeura.
Dam prajitura la frigider peste noapte.
O decoram cu ciocolata taiata bucatele si servim.
Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii